Tuesday, November 13, 2012

Najpoželjnijih polovnih automobila u staroj srednjoj Europi


Škoda Rapid
 Najtraženijih polovni automobil u središnjoj Europi su srebrene ili sive, pet vrata, benzinski motor i troškove oko 6000 €. To je zaključak do Study Group AAA AUTO, za polovne automobile u pet zemalja – Češka, Poljska, Slovačka, Mađarska i Rumunjska 





Najpoželjnijih brandova na tržištu za polovne automobile u tim zemljama Škoda, Renault, Ford, Opel i Peugeot. “Moram reći, međutim, da je među zemljama ima vrlo značajne razlike”, rekao je šef avtobazara AAA Auto je u Češkoj, Petr Vanechek.

Na primjer, u Mađarskoj najpopularniji brand je Suzuki, koja je proizvedena u zemlji, naravno da je u Rumunjskoj Daciji, te u Češkoj i Slovačkoj – Škoda.

Postoje razlike u najpopularnijim bojama. U Češkoj i Slovačkoj je srebrne boje, onda je crvena. U Mađarskoj, crvena se ne traži, ali zainteresirani su u crnoj. Poljaci i Rumunji vole plavu boju a kao druga je siva.

Postoje značajne razlike u stavovima prema dizelskim motorima. U Rumunjskoj, oni su preferirani dizel 49% od sve polovne automobile kupljene od AAA su dizel. Ovaj postotak je mnogo manji u susjednoj Mađarskoj – samo 16%. U Češkoj Republici, dizel je 30% polovnih vozila kupljenih od AAA Auto, 26% u Slovačkoj i 19% u Poljskoj. Međutim, u pet zemalja interes dizelskih automobila raste.

Polovni automobili najmanje se kupuju u Rumunjskoj. To je radi porezne politike, koji su mnogo veći kod polovnih automobila. U Rumunjskoj, 34% svih kupnji polovnih automobila su mlađe od tri godine. Poljska i Češka, taj postotak iznosi 18%, 16% u Mađarskoj, a 12% u Slovačkoj.

Većina karavan automobili su kupili u Češkoj – 20% od svih kupnji polovnih automobila. U Rumunjskoj kupuji većina limuzina u odnosu na ostale četiri zemlje – 27%. U svih pet zemalja Među najtraženiji polovni automobili su peterovratni hatchback.

Najveći izbor polovnih automobila u srbiji www.mojtrg.rs





  • Blog Blog
  • Novosti Novosti
  • www.mojtrg.rs www.mojtrg.rs
  • Vesti.rs Vesti.rs
  • No comments:

    Post a Comment